Skip to main content

Nytt år – la oss gjøre dette til det beste! 

Med nytt år starter ny giv og nye muligheter – og for dere er det kanskje litt ekstra spesielt med inndeling i tre fylkeskommuner igjen! Siden sist har vi jobbet i kulissene, og sørget for at Elev- og helsetjenesten Viken er blitt delt i tre; Akershus, Buskerud og Østfold, ellers fungerer tjenesten helt likt som tidligere. 


Vi har flere nyheter – her er de viktigste!

Hils på våre nye helsesykepleiere!

Maria og Gry har mange års erfaring fra helsestasjon for ungdom og studenter. De er tilgjengelig for alle unge i ditt fylke og er en ekstra ressurs for dere og for de ungdommene som ikke ønsker å møtes fysisk eller trenger å snakke med noen anonymt.

Maria Bendheim
Hun er utdannet spesialist i sexologisk rådgivning og har master i klinisk helsearbeid. Maria har også bakgrunn som jordmor og sykepleier.

Gry de Mik
Utdannet sykepleier med videreutdanning i helsesykepleie.

Timekort

Vi har trykket opp timekort som vi sender til alle som vil ha, helt gratis naturligvis!

På timekortet kan du eller eleven skrive ned avtalt tid og på baksiden har vi lagt med en QR-kode så det er lett å laste ned Elev- og helsetjenesten. Målet er at Elev- og helsetjenesten blir bedre kjent for ungdommene og at vi sammen kan hjelpe flere, spesielt guttene som vi (erfaringsvis) ser at ikke alltid er like flinke til å be om hjelp.

 Send en mail til hei@kopling.no og bestill gratis kort!

Over 55.000 besøk i appen dette skoleåret!

Vi har fått mange nye brukere i appen siden skolestart og da vi laget illustrasjonen til denne saken for litt siden hadde vi hatt 30.000 besøk i appen, i mellomtiden har det nesten doblet seg!

For mange er det enklere å ta kontakt digitalt og mange velger også å være anonyme. Vi vet at vi når en annen målgruppe digitalt enn de som oppsøker hjelp på skolen.

Smitte av gonoré øker

Som dere sikkert har sett har det kommet masse nyttig innhold i tjenesten, dette er innhold som er skrevet av helsesykepleierne og redaksjonsgruppen i Elev- og helsetjenesten i ditt fylke.

Innholdet blir delt i Elev- og helsetjenesten og i sosiale medier. I sosiale medier treffer vi spesielt mange med budskapene og dette er en del av det helseforebyggende arbeidet mot ungdom. 

Temaer som overgrep og gonoré allerede publisert i tjenesten. Videre vil vi ha fokus på mobbing og russetid.