Skip to main content

Lav terskel for alle

«Vi må ha flere arenaer å møte ungdommen på. Vi må ta i betraktning mangfoldet, ungdommer er så forskjellige. Det må være lav terskel for alle. Det er litt av essensen med Elevtjenesten-appen.»

Sintef Digital og NTNU Samfunnsforskning

Et virkemiddel for helsefremmende skoler

Elevtjenesten – det digitale kontaktpunktet

Elevtjenesten gir elevene oversikt over alle som kan hjelpe dem, både lokalt og nasjonalt.
Når skolen er stengt har ungdommene enkel tilgang til døgnbemannede tjenester.


Elevtjenesten er et praktisk verktøy i en travel skolehverdag.
Mange avklarer de enkle spørsmål raskt i appen og avtaler møter for de vanskeligere temaene.

En GDPR sikker kanal for både elever og skolen. 

Tidligere hadde jeg lapper på døra. Det kunne være 10-12 lapper. Det er greit å få dem på appen. Det har blitt mer en vane enn unntaket at elevene kontakter meg på Elevtjenesten. Elevene på videregående kan ikke gå så mye ut fra timene bare for å sjekke om jeg er ledig, så det er for dem mye mer lettvint å booke time nå uten at det går ut over undervisningen.»

TIL SINTEF DIGITAL OG NTNU SAMFUNNSFORSKNING

«Jeg har fått tak i mange flere gutter, og det synes jeg er det beste med hele appen. For noen av dem er det flaut å gå på døra til helsesykepleier, hvor noen kan se dem. Det er lettere for dem når de har en avtale og bare kan går rett inn. Gutter sender ofte anonyme meldinger. Sjelden jenter. Men jeg greier gjennom kontakten vi har i appen å motivere dem til å komme til meg etter hvert.»

til Sintef Digital og NTNU Samfunnsforskning

Digital kommunikasjon for helsefremmende skoler

Elevtjenesten er en GDPR sikker digital løsning for skoler som ønsker sikker digital dialog med sine elever. De enkle spørsmålene kan løses digitalt, vankeligere temaer kan man bruke appen for å avtale et møte.

Lav terskel for å få hjelp

Elevtjenesten gir unge en rask og enkel oversikt over alle som kan hjelpe dem med alt fra enkle spørsmål eller når de står i vanskelige situasjoner. Elevtjenesten er for mange det første steget til å få hjelp.

Skolens Elevtjeneste

Her finner ungdommene fagpersonene som skolen tilbyr. Elevtjenesten er åpen dør i praksis, det er alltid mulig å ta kontakt enten for å få svar direkte i appen eller for å avtale et møte. Praktisk i en hektisk skolehverdag.

Fylkeskommunale tjenester

Fylkeskommunen tilbyr helsesykepleiere og andre fagpersoner til alle unge i hele fylket. Alle unge får tilgang til de samme tjenestene uavhengig av hvor hen bor eller hva hen gjør.

Nasjonale hjelpetjenester og døgnbemannede tjenester

I Elevtjenesten samarbeider vi med over 50 nasjonale hjelpetjenester, Mental helse, Røde Kors m.fl. Ungdommene får oversikt over hvem de er og en enkel vei til hjelp.

rask og enkel implementering på skolene

Kom i gang raskt og enkelt

Det er enkelt for skolene å ta i bruk appen. Det kreves kun noen fagpersoner fra skolen sin side som vil være tilgjengelig digitalt for elevene. Vi setter skolen raskt opp  og gjennomfører et kurs med de som ønsker. 

Oppsett

Vi setter opp løsningen fiks ferdig til bruk ved skolen, det krever minimal innsats fra skolen sin side for å komme i gang. 

Opplæring

Tjenesten er enkel å ta i bruk og etter et lite kurs er dere i gang. Kurset tar 1 time.

Markedsføring

Skolen får tilgang til en nettside med masse fint informasjonsmateriale dere kan bruke fritt. 

Spør oss gjerne!

Vi i Elevtjenesten brenner for at alle unge skal ha enkel tilgang til ressurpersoner som kan hjelpe dem i gjennom tunge perioder, bidra til gjøre valgene litt enklere og generelt bidra til et økt samhold i og utenfor skolen. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å vite mer om tjenesten.