Skip to main content

Alltid kort vei til hjelp

Du kan være anonym – ikke nøl med å ta kontakt om du trenger å snakke med noen.

Elevtjenesten er
#snarveientil hjelp

Elevtjenesten er appen for deg som er elev, lærling eller kanskje du ikke gjør noe spesielt akkurat nå. Her kan du chatte med helsesykepleiere, rådgivere, PP- og oppfølgingstjenesten, psykolog m.m. Det er gratis og helt anonymt om du ønsker det!

I appen kan du også komme i kontakt med andre hjelpetjenester vi samarbeider med – og flere av dem er døgnåpne.

Last ned, logg på og chat!

Hva lurer du på?

Hvem skal jeg kontakte hvis det oppstår voldelige situasjoner i russetiden?

Dersom det oppstår voldelige situasjoner skal du kontaktet politet på nødnummer 112, slik at de kan få kontroll over situasjonen.

Føler meg utestengt, har ikke noen å være med…

Hvis du opplever utenforskap i russetiden, så er det viktig å huske på at du ikke er alene. 

En ting du kan gjøre er å prøve å engasjere deg i aktiviteter eller arrangementer som interesserer deg. Du kan også prøve å bli med i en gruppe eller et fellesskap som deler dine interesser og verdier. Det kan også være nyttig å prate med noen du stoler på om hvordan du føler deg. Dette kan være en venn, en lærer, eller en rådgiver. De kan gi deg støtte og råd om hva du kan gjøre for å føle deg mer inkludert.

Husk også at russetiden ikke varer evig, og at det er mange andre opplevelser og muligheter som venter på deg etterpå. Prøv å fokusere på det positive og ta vare på deg selv.

Hvorfor bør jeg bruke propper på rulling?

Høye lydnivåer over lengre tid skader hørselen din. En rulling er som regel veldig høylytt, og derfor er det viktig å beskytte ørene dine mot støyen. Ørepropper kan redusere støyen og bidra til å forebygge hørselsskade.

Elevtjenesten er den korteste veien fra spørsmål til svar, du kan spørre om alt og innboksen har ikke kontortid. Her kan du få hjelp av våre egne helsesykepleiere og rådgivere, du finner svar på de mest stilte spørsmålene og du kan ta kontakt med andre hjelpetjenester. En gratis og trygg tjeneste for alle.